Szabatowe przepisy. 100 receptur na żydowskie dania

  • 69,99 zł 64,99 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Znak
    • Waga: 1 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze

    100 przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność.

    Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno smaki ulicznego jedzenia, jak i bardziej intymną kuchnię opartą na tradycyjnych żydowskich przepisach z dzieciństwa autora.

    Bajgle, banana bread, bob bowl przywodzą na myśl gwar nowojorskiej ulicy.

    Chrupiąca chałka, kugel, czulent, holiszkies, cymes, gefilte fish, strudel subtelnie przemycają ideę szabatu, czasu odpoczynku, bliskości i odnawiania więzi z rodziną. Zadbania o siebie i bliskich.

    Poczuj spokój i równowagę płynącą z obcowania z szabatową kuchnią.

    W święto Purim upiecz hamantasze, tak słodkie jak smak zwycięstwa, w Chanukę usmaż latkes, a na święto Pesach przygotuj wspaniały talerz sederowy.

    Odkryj bogactwo smaków i zapachów rodzących się na styku wielobarwnych kultur.

    Tłumacz: Eliza Kasprzak-Kozikowska

    Cena detaliczna: 69,99 zł
    Autor: Marc Grossman
    Rok wydania: 2023
    Oprawa: twarda
    Liczba stron: 224
    Format: 16.5 x 23.5 cm
    Numer ISBN: 978-83-240-8510-1
    Kod paskowy (EAN): 9788324085101