Super ziarna - Wszystko, co musisz wiedzieć o chia, quinoa, amarantusie, nasionach konopi i lnu

  • 36,90 zł 35,19 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Vivante
    • Waga: 0.3 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
    • Autor: Kim Lutz
    • ISBN: 978-83-65442-62-8
    • Liczba stron: 168
    • Wymiary: 16.6 x 20 cm
    • Rok wydania: 2017
    Książka z serii Superfoods, czyli kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie! Tym razem przyglądamy się super ziarnom, do których zaliczamy:
    nasiona lnu, nasiona szałwii hiszpańskiej, nasiona konopi, komosę ryżową, amarantus. `
    Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.

    Super ziarna pomagają:
    • dbać o serce w walce z cukrzycą
    • na schorzenia układu pokarmowego
    • wspomagać organizm podczas walki z nowotworem
    • łagodzić uderzenia gorąca podczas odchudzania

    Autorka odpowiada również na takie pytania, takie jak:
    • Czy super nasiona są bezglutenowe?
    • Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety?
    • W jaki sposób należy mielić siemię lniane?
    • Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych?
    • Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina?
    WYPRÓBUJ PONAD 75 PRZEPISÓW NA PRZEPYSZNE I OBŁĘDNIE ZDROWE DANIA I ROZSMAKUJ SIĘ W SUPER NASIONACH!

    Kim Lutz – kucharka, autorka książek, mama i weganka. Kiedy u jej syna zdiagnozowano wiele silnych alergii, musiała spojrzeć na jedzenie w zupełnie nowy sposób. Liczyło się już nie tylko zaspokojenie apetytu i delektowanie się smakiem, lecz przede wszystkim przygotowywanie potraw, które będą odżywcze i bezpieczne dla zdrowia i życia jej dziecka. Od tego czas Lutz przygotowała setki autorskich przepisów na zdrowe i bezglutenowe dania dla alergików i wszystkich tych, którzy pragną wprowadzić zdrową i odżywczą dietę. Jej przepisy przedrukowywane były w najważniejszych magazynach kulinarnych oraz na stronach internetowych w Stanach Zjednoczonych, takich jak Chicago Sun-Times, VegNews czy Chicago Parent. Prowadzi również bloga, który znalazł się w ścisłej czołówce plebiscytu najpopularniejszych blogów kulinarnych USA.

    ISBN: 978-83-65442-62-8
    EAN: 9788365442628
    Autor: Kim Lutz
    Oprawa: miękka ze skrzydełkami
    Format: 16.6 x 20 cm
    Liczba stron: 168
    Wydanie: 1
    Ciężar: 0,265 kg
    Rok wydania: 2017

    Kategorie:
    • Diety
    • Książki kucharskie
    • Poradniki
    • Potrawy. Napoje. Żywność