Strączki
- 59,90 zł 56,90 zł
- szt.
- Producent: Edgard
- Waga: 1 kg
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
- Autor: Maria Banach
- ISBN: 978-83-7788-777-6
- Liczba stron: 216
- Wymiary: 20.5 x 27.2 cm
- Rok wydania: 2016
Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!
ISBN: 978-83-7788-777-6
EAN: 9788377887776
Autor: Maria Banach
Fotografie: Banach Maria
Oprawa: twarda
Format: 20.5 x 27.2 cm
Liczba stron: 216
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Ciężar: 0,938 kg
Kategorie:
Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!
ISBN: 978-83-7788-777-6
EAN: 9788377887776
Autor: Maria Banach
Fotografie: Banach Maria
Oprawa: twarda
Format: 20.5 x 27.2 cm
Liczba stron: 216
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Ciężar: 0,938 kg
Kategorie:
- Książki kucharskie
- Potrawy. Napoje. Żywność
- Surówki. Sałatki. Warzywa. Owoce