Strączki

  • 59,90 zł 56,90 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Edgard
    • Waga: 1 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
    • Autor: Maria Banach
    • ISBN: 978-83-7788-777-6
    • Liczba stron: 216
    • Wymiary: 20.5 x 27.2 cm
    • Rok wydania: 2016
    Strączki na naszych stołach goszczą coraz częściej, ale ciągle za rzadko. Soczewica, groch, fasola, bób, ciecierzyca i soja to bogactwo wartości odżywczych. Zastosowanie tych roślin w zupach, sałatkach, sosach, daniach głównych czy deserach daje wprost nieograniczone możliwości łączenia smaków oraz aromatów nie tylko wegetarianom i weganom, lecz także wielbicielom dań mięsnych czy ryb.

    Blisko 90 oryginalnych przepisów zilustrowanych niepowtarzalnymi autorskimi zdjęciami to najlepszy dowód na to, że z warzyw strączkowych można wyczarować znacznie więcej niż fasolkę po bretońsku czy grochówkę.
    Daj się zatem zaprosić na prawdziwą kulinarną ucztę i odkryj strączki na nowo!
    Maria Banach, pierwszy polski BlogerChef, czerpie inspiracje z rozmaitych kuchni świata, nie zapominając jednak o polskiej tradycji. Efektem tych kreatywnych kulinarnych eksperymentów są niebanalne i smakowite dania, takie jak: brownie z fasoli, lody z czerwonej soczewicy, sajgonki z bobem, frytki z żółtej fasoli, tort waniliowo-groszkowy, orientalne pierożki z soi czy popcorn lub burgery z ciecierzycy.
    Niech sezon na STRĄCZKI trwa cały rok!

    ISBN: 978-83-7788-777-6
    EAN: 9788377887776
    Autor: Maria Banach
    Fotografie: Banach Maria
    Oprawa: twarda
    Format: 20.5 x 27.2 cm
    Liczba stron: 216
    Wydanie: 1
    Rok wydania: 2016
    Ciężar: 0,938 kg

    Kategorie:
    • Książki kucharskie
    • Potrawy. Napoje. Żywność
    • Surówki. Sałatki. Warzywa. Owoce