Zdrowie w smaku - Niezwykłe dania ze zwykłych roślin
- 59,90 zł 56,90 zł
- szt.
- Producent: Rea
- Waga: 1.3 kg
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
- Autor: Grażyna Uścińska
- ISBN: 978-83-7993-161-3
- Liczba stron: 440
- Wymiary: 21 x 26 cm
- Rok wydania: 2016
Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin, do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.
Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.
Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.
Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.
Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.
Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.
Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.
ISBN: 978-83-7993-161-3
EAN: 9788379931613
Autor: Grażyna Uścińska
Oprawa: twarda
Format: 21 x 26 cm
Liczba stron: 440
Rok wydania: 2016
Ciężar: 1,3 kg
Kategorie:
Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które warto wykorzystać w kuchni, ich smakach, walorach odżywczych i oddziaływaniu na nasz organizm.
Dowiemy się w jakich porach roku je zbierać oraz w jaki sposób zachowywać ich walory na dłużej. Co robić, aby je mieć w kuchni niezależnie od sezonu zbiorów, czyli jak suszyć, kwasić, kisić, smażyć i nastawiać nalewki.
Grażyna i Jarek Uścińscy prowadzą wspólnie restaurację Moonsfera w Warszawie.
Grażyna angażuje się również w szkolenia dla hoteli i restauracji, a przede wszystkim dla nauczycieli i uczniów szkół gastronomicznych. Jej kursy i pokazy cieszą się niezwykłym powodzeniem w całym kraju.
Drugą wielką pasją Grażyny jest ogród. O roślinach wie prawie wszystko i potrafi tę wiedzę doskonale wykorzystać w kuchni. Swoimi doświadczeniami chętnie i umiejętnie dzieli się z innymi, czego ten poradnik jest najlepszym przykładem.
Jarek z kolei uwielbia gotować, posiada też niezwykłą umiejętność – tworzy wspaniałe, autorskie receptury na wyjątkowe dania. Każde z nich to prawdziwe arcydzieło sztuki kulinarnej. Zarządza restauracją i podobnie jak Grażyna, prowadzi liczne szkolenia dla firm oraz warsztaty gotowania. Jest prezesem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Nadzoruje przygotowania polskiej ekipy narodowej do udziału w międzynarodowych konkursach.
ISBN: 978-83-7993-161-3
EAN: 9788379931613
Autor: Grażyna Uścińska
Oprawa: twarda
Format: 21 x 26 cm
Liczba stron: 440
Rok wydania: 2016
Ciężar: 1,3 kg
Kategorie:
- Książki kucharskie
- Potrawy. Napoje. Żywność
- Surówki. Sałatki. Warzywa. Owoce