Poznajemy nasiona quinoa - Wszechstronna komosa ryżowa

  • 15,00 zł 14,29 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Fundacja Żródła Życia
    • Waga: 0.2 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
    • Autor: Beth Geisler
    • ISBN: 978-83-62103-79-9
    • Liczba stron: 68
    • Wymiary: 21.5 x 16.2 cm
    • Rok wydania: 2015

    Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ „starożytnym darem Andów dla świata”. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.

    Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.

    ISBN: 978-83-62103-79-9
    EAN: 9788362103799
    Autor: Beth Geisler
    Oprawa: miękka
    Format: 21.5 x 16.2 cm
    Liczba stron: 68
    Wydanie: 1
    Rok wydania: 2015
    Ciężar: 0,16 kg

    Należy do serii:
    ZDROWIE Z NATURY

    Kategorie:

    • Książki kucharskie
    • Potrawy. Napoje. Żywność