Poznajemy nasiona quinoa - Wszechstronna komosa ryżowa
- 15,00 zł 14,29 zł
- szt.
- Producent: Fundacja Żródła Życia
- Waga: 0.2 kg
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
- Autor: Beth Geisler
- ISBN: 978-83-62103-79-9
- Liczba stron: 68
- Wymiary: 21.5 x 16.2 cm
- Rok wydania: 2015
Komosa ryżowa to starożytne południowoamerykańskie zboże, znane także jako quinoa, które słynie z łagodnego, orzechowego smaku i wszechstronnego zastosowania. Jest hipoalergiczna i bezglutenowa, zawiera pełnowartościowe białko i wyjątkowe bogactwo witamin i minerałów oraz niższy poziomem węglowodanów w porównaniu do innych pełnych zbóż. Z tego właśnie powodu jest nazywana przez ONZ „starożytnym darem Andów dla świata”. Quinoa może być smacznym składnikiem dań zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Autorki książki proponują 12 smakowitych przepisów z zastosowaniem tego wyjątkowego zboża: od domowych zup i zapiekanek po dania śniadaniowe, sałatki, hamburgery, a nawet desery.
Beth Geisler jest pisarką i redaktorką specjalizującą się w tematyce zdrowia, żywności i żywienia. Od ponad dziesięciu lat promuje alternatywne podejście do zdrowia i odżywiania. Jo Stepaniak, autorka przepisów zamieszczonych w tej publikacji, jest napisała kilkanaście książek poświęconych wegetarianizmowi, m.in. The Ultimate Uncheese Cookbook Food Allergy Survival Guide i Raising Vegetarian.
ISBN: 978-83-62103-79-9
EAN: 9788362103799
Autor: Beth Geisler
Oprawa: miękka
Format: 21.5 x 16.2 cm
Liczba stron: 68
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
Ciężar: 0,16 kg
Należy do serii:
ZDROWIE Z NATURY
Kategorie:
- Książki kucharskie
- Potrawy. Napoje. Żywność