Kuchnia dla serca - 120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym

  • 45,00 zł 34,90 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Jedność
    • Waga: 0.9 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 2 - 3 dni robocze
    • Autor: Roberto Ferrari
    • ISBN: 978-83-7971-117-8
    • Liczba stron: 240
    • Wymiary: 16.5 x 24 cm
    • Rok wydania: 2016

    120 przepisów diety śródziemnomorskiej dla osób zmagających się z cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym.

    Pisząc tę książkę jej autorzy – utytułowany kardiolog Roberto Ferrari i znawczyni kuchni Claudia Florio – udowodnili, że można podawać informacje naukowe prostym, zrozumiałym językiem i przede wszystkim w sposób praktyczny. Fachowo przekazują niezbędne informacje dotyczące cukrzycy i nadciśnienia, leczenia farmakologicznego obu tych chorób oraz wspomagających środków niefarmakologicznych, w tym przede wszystkim zaleceń żywieniowych. Ponieważ leczenie farmakologiczne może być skuteczne wyłącznie w połączeniu z odpowiednią dietą i zdrowym stylem życia, a z restryktywnej diety pacjenci na ogół szybko rezygnują, autorzy pokazują taki sposób odżywiania, który nie kojarzy się z wyrzeczeniami, ale zachęca do zmiany nawyków żywieniowych.

    Poradnik zdrowotny i szkoła gotowania w jednym – idealna lektura dla czytelnika, który nie posiada potrzebnej wiedzy medycznej, a musi diametralnie zmienić swój styl życia.

    Odbiorcy:
    - diabetycy, osoby borykające się z nadciśnieniem i wszyscy, którzy chcą jak najlepiej dbać o swoich chorych bliskich.

    Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
    - cenne porady medyczne dotyczące nadciśnienia i cukrzycy są w niej punktem wyjścia do prezentacji licznych przepisów kulinarnych (od przystawek po ciasta), przygotowanych oczywiście w taki sposób, by nie szkodziły zdrowiu
    - udowadnia, że problem zdrowotny nie musi oznaczać życiowej katastrofy, lecz może się stać okazją do wyboru dobrej kuchni opartej na smacznych składnikach i prostych daniach
    - przepisy są zilustrowane i powiązane z tabelami wartości odżywczych.

    ISBN: 978-83-7971-117-8
    EAN: 9788379711178
    Autor: Roberto Ferrari
    Oprawa: twarda z obwolutą
    Format: 16.5 x 24 cm
    Liczba stron: 240
    Ciężar: 0,885 kg
    Rok wydania: 2016

    Kategorie:

    • Diety
    • Endokrynologia. Diabetologia
    • Kardiologia. Krążenie krwi
    • Książki kucharskie
    • Poradniki
    • Potrawy. Napoje. Żywność