Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®. Domowe sposoby

  • 39,90 zł 35,91 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: WAM
    • Waga: 0.6 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze

    Zdrowie zakręcone w słoikach

    Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowskąto kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

    W książce znajdziesz:

    • porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,

    • przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,

    • wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,

    • porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,

    • inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,

    • sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

    Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt.

    W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

    W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamyCzereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

    Cena detaliczna: 39,90 zł
    Autor: Beata Anna Dąbrowska
    Rok wydania: 2021
    Oprawa: twarda
    Liczba stron: 320
    Format: 16.5 × 22.1 cm
    Numer ISBN: 978-83-277-1920-1
    Kod paskowy (EAN): 9788327719201