Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
- 59,99 zł 57,99 zł
- szt.
- Producent: Czarna Owca
- Waga: 0.6 kg
-
Dostępność:
Jest
Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze
Bestseller „New York Timesa”
Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?
Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.
Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.
Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie – bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.
Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.
To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.
Tytuł oryginalny: Eat to Beat Disease: The New Science of How Your Body Can Heal Itself
Tłumacz: Paweł Luboński
Autor William W. Li
Rok wydania 2025
Oprawa miękka ze skrzydełkami
Liczba stron 464
Format 15.0 x 22.5 cm
Numer ISBN 978-83-8252-986-9
Kod paskowy (EAN) 9788382529869
Wymiary 150 x 225 mm
Data premiery 2025.04.07