Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności

  • 59,99 zł 57,99 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Czarna Owca
    • Waga: 0.6 kg
    • Dostępność: Jest
      Czas realizacji: 1 - 2 dni robocze

    Bestseller „New York Timesa”

    Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?

    Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.

    Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.

    Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie – bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.

    Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.

    To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.

    Tytuł oryginalny: Eat to Beat Disease: The New Science of How Your Body Can Heal Itself

    Tłumacz: Paweł Luboński

    Autor William W. Li
    Rok wydania 2025
    Oprawa miękka ze skrzydełkami
    Liczba stron 464
    Format 15.0 x 22.5 cm
    Numer ISBN 978-83-8252-986-9
    Kod paskowy (EAN) 9788382529869
    Wymiary 150 x 225 mm
    Data premiery 2025.04.07