Jak to zrobić w kuchni?

  • 59,90 zł 57,99 zł
  • szt.
  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Vesper
    • Dostępność: Jest
    • Autor: James Peterson
    • ISBN: 978-83-7731-000-7
    • Liczba stron: 420
    • Wymiary: 16,5x22 cm
    • Rok wydania: 2011

    "Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).

    Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie - takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać - ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł - począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską."

    James Peterson

     

    Strony: 420

    Format: 16,5x22 cm

    ISBN: 978-83-7731-000-7

    EAN: 9788377310007

    Rok wydania: 2011

    Kategorie: poradniki, kulinaria

    Oprawa: broszurowa